להוציא את הכרוב הסגול מהארון
01/06/2011 at 6:58 pm כתיבת תגובה
סוגיית הצבע
הגיע הזמן שמישהו יעשה טובה לאנושות, יוציא את הכרוב החתיך הזה מהארון ויכריע בסוגיית הצבע שלו.
החלטתי לקחת על עצמי את המשימה ולבשר לכם שלאחר שבדקתי וחפרתי היטב, גיליתי שמדובר בכרוב שהצבע שלו הוא סגול. סגול, ולא אדום, כפי שרבים נוהגים לומר.
לתבשיל שלפניכם יש רוטב יפיפה בצבע בורדו-סגול שהזכיר לי את הגוונים שצבעו את התלתלים שלי בעשורים קודמים.
המתכון
במתכון הזה יש מעט מאד מרכיבים, וההכנה – הכי פשוטה שיכולה להיות.
המצרכים:
כרוב סגול בינוני/גדול
1/2 בקבוק יין אדום כלשהו
100 גרם רסק עגבניות (קופסא קטנה)
בצל גדול (לא הכרחי)
מלח, פלפל, כפית סוכר
אופן ההכנה:
חותכים את הבצל לחתיכות קטנות ומטגנים במעט שמן זית בסיר רחב.
חותכים את הכרוב לחתיכות קטנות ולאחר שהבצל מזהיב מוסיפים לסיר ומערבבים היטב.
לאחר כמה דקות מוסיפים רסק עגבניות, מלח, פלפל, כפית/כף סוכר ואת היין.
מערבבים היטב, מוסיפים כוס מים ומביאים לרתיחה.
סוגרים עם מכסה ומבשלים משהו כמו שעה כשכפתור עוצמת הלהבה הוא על המינימום, אבל בוחרים כפתור של אש בינונית, ולא הנמוכה ביותר.
הולך מצוין כתוספת לאורז או תפוחי אדמה.
Entry filed under: מתכונים, תוספות-ירקות. Tags: כרוב ביין אדום, כרוב מבושל, כרוב סגול מבושל ביין אדום, מתכון לכרוב מבושל.
Trackback this post | Subscribe to the comments via RSS Feed